Tarptautinio matematikos konkurso PANGEA 2024 nugalėtoja

IvetaMūsų gimnazijos I d klasės mokinė Iveta Makutėnaitė dalyvavo tarptautiniame matematikos konkurse Pangea 2024 ir tapo nugalėtoja. Sveikiname, džiaugiamės, didžiuojamės Iveta! Ji devintokų grupėje užėmė antrąją vietą, apdovanota diplomu, medaliu ir atminimo dovanėle.

Šį konkursą Lietuvoje organizuoja viešoji įstaiga Meridiano licėjus. Konkursas Pangea buvo pradėtas organizuoti 2007-asiais metais Vokietijoje. Šiandien Pangea vyksta septyniolikoje Europos šalių. Dalyvių skaičius (ir šalių, ir mokinių) didėja kasmet. Lietuvoje pirmą kartą Pangea įvyko 2014 metais. Šio konkurso tikslas: populiarinti matematiką ir sudaryti galimybę tobulėti gabiems vaikams. PANGEA filosofija – paskatinti visus mokinius domėtis matematika, nes pirmajame etape pusė uždavinių yra įveikiami visiems. Tai kelia mokinių savivertę ir įtvirtina jų gebėjimus. Matematikai gabūs mokiniai motyvuojami domėtis toliau, silpnesni paskatinami atrasti savo stipriąsias puses - juk niekas nepaskatina labiau nei sėkmė.

Tad norime Ivetai palinkėti siekti matematinių aukštumų, o visiems gimnazijos mokiniams nepabijoti „nerti“ į matematiką ir kitais metais sudalyvauti šiame konkurse.

Pavaduotoja ugdymui Rita Mauricienė